Кисти и тумори в мозъка

Рецепти от народната медицина:

1. Чимшир. Една шепа листа от чимшир се заливат с 450 мл вряла вода, варят се в нея 30 минути, отместват се от огъня и киснат още 30 минути. Отварата се прецежда и се пие по 150 мл 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене в продължение на един месец. Може да се повтори след прекъсване от един месец. 2. Билкова смес от равни части червен кантарион, маточина, лавандула, подбел и седефче. Билките се нарязват на ситно и се

разбъркват добре. Две супени лъжици от сместа се заливат със 750 мл вряла вода, врат на тих огън 5 минути, киснат още 30 минути във водата и се прецеждат. Отварата се пие по същия начин, както е указано в първата рецепта, в продължение на един месец, три пъти дневно по 250 мл.

3. Планински хвощ. Билката съдържа много лечебни вещества, в това число силициева киселина, която спира развитието на кистите и туморите и съдейства за разграждането им. Пие се по един литър чай от планински хвощ всеки ден. Приготвя се от 2 супени лъжици хвощ и 1 литър вода. Вари се 15 минути и се прецежда. Пие се на глътки през целия ден.

А. Чай (II вариант). Една препълнена чаена лъжичка от билката се залива с 250 мл вряла вода, кисне в нея 3 минути и се прецежда. След леко охлаждане се изпива топъл на глътки, сутрин и вечер по една доза преди ядене.

Забележка:

Трите чая (от т. 1-3) могат да се редуват по един месец. Б. Компрес с каша. Пресен хвощ се смила или се стрива на каша върху дъска. Кашата се намазва на кърпа, залепва се на болното място, покрива се с найлон, завива се с топла кърпа и се държи около 2 часа.

В. Компреси с дебела памучна кърпа, напоена с отвара от хвощ. Една супена лъжица хвощ се вари 15 минути в 0,5 л вода, отмества се от огъня, кисне в затворения съд 30 минути и се прецежда. Кърпата се мокри в отварата, изцежда се и се поставя на главата над тумора (кистата). Покрива се с найлон и се завързва със забрадка или се слага шапка. Може да се прави сутрин и след обяд по 2 часа и вечер преди лягане за цялата нощ. Г. Спиртен извлек (тинктура). Приготвя се от пресен хвощ, който се нарязва на ситно и се изсипва в буркан с капачка на винт, докато се напълни 3Л от обема му. Залива се до капачката с домашна ракия от 40-50°. Държи се на тъмно и топло място 15 дни, като всяка вечер се разклаща. След това се прецежда и се налива в шишенца от плодови сокове с добри капачки и се държи на тъмно място. Използва се за разтриване на кожата над болното място или за пиене на капки с чаша вода (по 10-12 капки два пъти дневно - сутрин и вечер) 4. Черен оман. Използват се корените на билката, които се надробяват на ситно, смилат се и се пускат в чаша или джезве. Заливат се с малко гореща вода, добавя се и малко олио, за да стане каша, която се разбърква добре и се намазва на кърпа. Залепва се над болното място, покрива се с найлон и се завързва с топла кърпа. Компресът се държи около два часа преди обед и след обед и преди лягане за цялата нощ. Забележка: В даден ден да се пие само един от препоръчаните чайове, прави се и един от компресите. Едни и същи билки не бива да се използват по-дълго от един месец без прекъсване. В природата има 7 вида хвощ. Два от тях са силно лечебни: полският хвощ, който е с височина до 50- 60 см и планинският хвощ с тънки, дълги листа като иглички, който достига височина 200-260 см.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ