Алергии

Алергията е повишена чувствителност на организма към някои външни  фактори - полени (прашец от цветя и растения), ужилване от насекоми (оси, пчели), антибиотици и други лекарства, хранителни продукти, домашен прах, козметични и перилни препарати. Алергични признаци са  кихането и секретите от носа, сърбеж на кожата, зачервяване на очите със сърбеж и подуване на клепачите и т.н.



Рецепти от народната медицина при алергии :

1. Продължително пиене на чай от коприва - 3 чаши дневно по 250 мл с добавяне на една чаена лъжичка шведска горчивка във всяка чаша.

2. При парещи и сърбящи алергични реакции на кожата на лицето и откритите части на крайниците - измиване с хладка отвара от слез.

3. Пиене сутрин, обед и вечер по 10 -15 капки от спиртен извлек на левурда (див чесън) в малко вода.

4. Приготвя се билкова смес от по 4 части плодове от офика и коприва и три части змийско мляко. Три супени лъжици от сместа се пускат вечерта в термос и се заливат със 750 мл вряла вода. Сутринта запарката се прецежда и се пие по 250 мл, 3 пъти през деня, 30 минути преди всяко ядене.

5. Приготвя се билкова смес от по 3 части жълт смил и лавандула и 4 части коприва. Приготвя се и се пие по същия начин както при рецепта 4.

6. Два грама мумийо се разтварят в 200 мл вода. Приема се 3 пъти дневно по 2 чаени лъжички в продължение на 10 дни. Почива се 10 дни и курсът се повтаря. Заедно с пиенето засегнатите части от кожата се намазват с този разтвор.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ