Ангина (Възпаление на сливиците, тонзилит)

Ангината е остро възпалително заболяване на сливиците и на  лигавицата около тях. Причинява се от простуда и от стрептококи, стафилококи и др.


Рецепти от народната медицина при ангина :

1. В една чаша оцет се разтваря 1 супена лъжица сол, затоплят се до температурата на тялото и се прави гаргара. След това с тази течност се навлажнява няколко пъти гърлото отвън.

2. Сок от червен лук и топла вода в съотношение 1:1 се използва за гаргара.

3. Прави се билкова смес от лайка и мента в съотношение 1:1. Три супени лъжици от сместа се заливат с три чаши вряла вода в термос вечерта. Сутринта запарката се прецежда. Пие се по 200 мл, 30 минути преди всяко ядене. Останалата част се използва за гаргара или за компрес на гърлото преди лягане.

4. Гаргара с топла отвара от черен бъз.

5. Две супени лъжици листа от черноплодна черница се заливат с 500 мл вряла вода, варят се 15 минути, киснат във водата още 15 минути и се прецеждат. Използва се за гаргара през деня (да се съхранява топла в термос или да се подгрява всеки път при използване за гаргари).

6. Гаргари с чай от камшик. Една чаена лъжичка от билката се залива с 250 мл вряла вода, кисне в нея 3 минути и се прецежда. Налива се в термос и се правят често гаргари през деня. Чаят е силно лечебен и може да се пие при „разширение на сърдечния мускул”, болки в стомаха, червата, белите дробове, бъбреците и пикочния мехур.

7. Гаргари е отвара от орехови листа (1 чаена лъжичка листа и 250 мл вряла вода), с чай от кализия, от левурда (див чесън), от градински чай (салвия), приготвени по същия начин.

8. Една шепа листа от слез се накисват вечерта в 2 л студена вода. Сутринта  се затопля до температурата на тялото, прецежда се, налива се в термос и през деня се използва за пиене и за гаргари. Остатъците от билката вечерта се затоплят и се разбъркват с ечемично брашно на каша, която се намазва на плат и се налага на гърлото за компрес през нощта.

9. Унищожаване на стрептококи, мораксела и гъбички на резонансната им честота: 368, 396, 386 кХц с помощта на честотен генератор (по 15 минути в шест последователни дни или през ден). Забележка: При употреба за деца количествата на билките да се намаляват пропорционално на теглото им. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ