Бронхиална астма

Астмата е хронично възпалително заболяване на бронхите. За  появата и изострянето й имат значение генетични фактори и фактори на околната среда * алергени (прах, токсични газове, полени и др.) и някои инфекциозни причинители, както и промяна на времето, отрицателни емоции и т.н. Най - честите симптоми при астматичен пристъп са: задух, кашлица, „стягане” в гърдите, хрипове.

Общи препоръки при астма :

1. Да не се посещават сауна и парна баня.

2. Да не се приемат диуретични (пикочогонни) средства.

3. Да не се спи през деня.

4. Да се консумира козе мляко. При остър астматичен пристъп се препоръчват: горещи бани на ръцете и краката, осигуряване приток на свеж въздух, масаж на гърдите с кърпа, напоена с оцет и сол, дълбоко и бавно вдишване и издишване, пиене на вода с малко ябълково вино (сайдер) и силно притискане на двете точки вляво и вдясно от ноздрите.

Рецепти за лечение при астма :

Да се направи изследване за наличие на паразити, бактерии, вируси и други патогенни микроорганизми. След доказването им да се проведе лечение за унищожаването им с честотен генератор на резонансните им честоти: за  аскари 408 кХц, за коксаки вируси 362,5 и 364,4 кХц (при изходно напрежение на генератора 5 волта). Същото важи и за други установени патогени на съответните им резонанс- ни честоти.

Правят се 6 процедури по 3 минути на всяка честота в 6 последователни дни.

1. Втриване в гърдите на дафиново масло, приготвено от 100 г пресни дафинови листа, нарязани на ситно и залети с 500 мл олио или зехтин. Сместа престоява на топло 10 дни, като периодично се разклаща. Прецежда се и се

съхранява в стъклено шише в хладилник. Процедурите се правят всяка сутрин.

2. Изпиване на чаша чай от подбел, 30 минути преди всяко ядене. Приготвя се от 1 препълнена чаена лъжичка листа от подбел, които се заливат е 250 мл вряла вода и киснат в нея 3 минути. Прецежда се и се пие, след като се охлади. Може да се подслажда с мед.

3. Инхалации с подбел. Една супена лъжица от билката се пуска в съд с вряла вода; покривате главата с кърпа, надвесвате се над съда с билката и вдишвате парите по 5 минути няколко пъти дневно.

4. Пиене на сироп от подбел. В стъклен буркан се нареждат пресни, измити листа от подбел, които се покриват със захар. След това се редят отново листа от подбел и захар на слоеве, докато се напълни бурканът. Най -горният слой трябва да е от захар с дебелина около 1 см.

Бурканът се затваря добре и върху капачката се поставят няколко листа найлон, които се завързват здраво. Бурканът се увива в топла дреха и се държи на тъмно 2 месеца. След това сиропът се прецежда и се кипва два пъти, охлажда се и се изсипва в малки бурканчета.

Съхраняват се в хладилник. Приема се по 2 чаени лъжички 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене.

5. Компреси на гърдите е листа от подбел или овчарка. Пресните листа се поставят с гладката си страна върху кожата и се покриват с найлон, след което се закрепват плътно към тялото с тениска, колан или горната част на чорапогащник. Ако се използват изсушени билки, те се загряват на пара и се слагат в двойно сгъната кърпа, която се поставя на гърдите и се закрепва по описания по-горе начин.

6. Всяка сутрин, в продължение на 1 месец, след ставане от сън се изпива по   1 чаша прясно изцеден лимонов сок, разреден с вода 1:1.

7. Пиене на сок от 5 моркова и малко сок от червено цвекло с няколко счукани скилидки чесън в продължение на 1 месец.

8. Три пъти дневно се приема по 1 чаена лъжичка смес от равно количество ориз и тиквени семки, препечени до светлокафяв цвят е малко мед.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ