Рак

Методи и средства за лечение 

Ракът е трудно лечимо заболяване.

През последните няколко хиляди години са прилагани стотици методи и средства за лечението му с различен успех. Днес са известни методи с успешен завършек от единици до десетки проценти. В книгата на Тай Болинджър „Ракът. Да оцелееш извън матрицата“ са описани няколко десетки метода и много средства.

 Книгата на Болинджър беше издадена на български език през януари 2013 г. и може да се счита за енциклопедия за лечение на раковите заболявания. Ще изброя част от методите за лечение, за да дам възможност на болните да изберат подходящите за тях. Ще започна с няколко метода за лечение на рак, прилагани от мен през последните 15 години.

Рецепта на австрийския лечител Рудолф Бройс, известна от 1930 г. Това е един от най- успешните от всички известни досега и е съчетание на три метода: лечебно гладуване, пиене на зеленчукови сокове и на билкови чайове. Пълният курс на лечението е 6 седмици (42 дни). Пълния текст на тази рецепта виж в Част II, стр. 449.

 Уринотерапия 

Това е най-старият известен метод в историята на лечението на рака. Описан е в индийската книга ,Дамара тантра“, издадена преди повече от 5000 год. от индийски монаси. Тя се базира на гладуване, пиене на собствена или на кравешка урина, и на разтриване с престояла урина на цялото тяло всеки ден, минимум по 2 часа. Лечебният курс е няколко седмици. Публикувана е в списание ,,8“, бр. 1, 2015. Пълният текст за уринотерапия по метода на Дж. Армстронг се намира в Част II, стр.459.

Фитотерапия (билколечение) по рецепта на Владимир Бошнаков

Курсът на лечение, предложен от автора, е 16 месеца е гладуване само 1 ден в седмицата и със смяна на билките през 2 месеца. Използвани са и добавки към билковите чайове от алое арборесценс (дървовидно алое), филтрирана газ за осветление, смес от мед и червено вино. Рецептата е усъвършенствана и срокът за лечение е намален до 6 месеца. Пълният текст на този метод за лечение се намира в Част II, стр.462.

Диета и селект на д-р Йоанна Будвиг (Германия) 

Нейните най-важни медицински и научни успехи са свързани с ролята на незаменимите мастни киселини. Тя доказва, че липсата на крайно необходимите ненаситени мазнини е причина за произвеждане на оксидаза, която предизвиква растеж на тумори и е причина за много хронични заболявания. Стига до убеждението, че ракът не възниква в резултат на прекаленото разрастване на клетките, а на увредения им растеж (т.е. на деленето им). Д-р Будвиг предлага 5 метода за лечение на рак, които се използват едновременно и съставляват селект Будвиг. Това е един от най-силно действащите, нетоксични и високоефективни методи за алтернативно лечение на рак. В книгата на Тай Болинджър методът на д-р Будвиг е описан подробно. Повече информация може да се намери на www.BudwigCenter.com.

Ензимно-метаболитна терапия на д-р Уилям Доналд Кели 

През 1960 г. на 35-годишна възраст здравето на д-р Кели се влошава. През 1964 г. му откриват рак на панкреаса в напреднал стадий, с метастази в белите дробове и черния дроб. Д-р Кели смята, че е твърде болен, за да се подложи на операция и казва на съпругата си, която е майка на 4- те му деца, че му остават около 4-8 седмици живот. Той е готов да се предаде, но майка му - не! Тя изхвърля от храните - „боклуци“ и месото и го инструктира да яде само пресни сурови плодове и зеленчуци, ядки, зърнени храни и семена. След няколко месеца д-р Кели вече се чувства по- добре и дори може да се върне на работа. След 6-7 месеца обаче той развива сериозни храносмилателни проблеми, вероятно в резултат от развитието на рака. За да подобри храносмилането, той започва да взима панкреатични ензими. Повишава дозата до 50 капсули дневно. Преминава към суровоядство. След известно време напълно се възстановява от рака. Имайки предвид факта, че медицинският монопол все още приема рака на панкреаса най-често за нелечим, това е впечатляващо! д-р Кели създава теорията, че възникването на рака може да се дължи на излишъка от женски хормони, които отговарят за промяната на стволовата клетка в трофобластна. Това означава, че ракът е израстък от нормална тъкан, но на погрешно място и в неподходящо време. Според него ракът напредва в резултат на липсата на панкреатични ензими, които смилат раковите клетки. По-късно д-р Кели лекува над 33 000 болни от рак - 93% успех в лечението на пациенти, които живеят най- малко 18 месеца след началото на лечението. Градивните елементи на неговия лечебен метод са панкреатичните ензими. Д-р Кели съветва пациентите си да изключват от диетата си пастьоризирано мляко, фъстъци, бяло брашно и рафинирана захар, хлорирана вода и всички обработени храни. Той разработва 50 хранителни режима за различни видове рак и винаги приспособява терапията на пациентите си в съответствие с техния собствен тип метаболизъм. Типичната диета на д- р Кели ограничава белтъците, състои се от 70-80% сурови храни и набляга на пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, пресните сокове, кълновете и панкреатичните ензими. Правят се клизми с кафе, за да се улесни изхвърлянето на токсините, отделени при разпада на туморите. Медицинската мафия отхвърля терапията на д-р Кели и изпраща младия специализант д-р Никалъс Гон- залес да разследва твърденията на Кели и да го злепостави. Д-р Гонзалес констатира, че много от пациентите с напреднал стадий на рак са живи и здрави 10-15 години след поставянето на диагнозата им. Проверява досиетата на над 10 000 пациенти и избира от тях 50 случая, диагностицирани с неизлечим рак. Средната продължителност на живота на тази група след лечението е била 10 години!

Д-р Гонзалес решава да се насочи към рака на панкреаса, тъй като 5-годишната преживяемост с конвенционална терапия е 0%. Затова търси и открива 22 пациенти с рак на панкреаса, лекувани от д-р Кели между 1974 и 1982 г., разделени на 3 групи: - 10 пациента не започват лечението и умират; - 7 пациента се лекуват от време на време и също умират; - 5 пациента изпълняват строго метода и всички постигат дългосрочна ремисия. Средна продължителност на живота на пациенти с рак на панкреаса е 9 години. Д-р Кели получава заповед от медицинските власти, с която му се забранява да лекува всичко, освен зъбни болести. Когато нарушава тази заповед, го хвърлят в затвора.

Билкова комбинация „Есиак“ на медицинската сестра Рийн Кейс (Канада) 

Тя е получила тази билкова комбинация от стар индианец от племето оджибве, който излекувал една стара англичанка, болна от рак. През 1924 г. Кейс лекува с чая на индианеца леля си, болна от рак на стомаха. Леля й пие билковия чай 2 месеца, оздравява и след това живее още 20 години. Кейс лекува с чая и своята майка, която има диагноза рак на черния дроб. Лекарите казали, че й остават по- малко от 2 месеца живот. След лечението майка й живее още 18 години. По-късно Кейс е излекувала голям брой болни от рак. Била е обаче преследвана от представители на официалната медицина и през последните 30 години от живота си не е излекувала никого. През тези 30 години различни организации са й предлагали големи суми за тази билковата комбинация, но тя я е съобщава само на двама души преди смъртта си.

Рецептата на индианеца:

1. Шест и половина чаши корен от репей (Radix arctium lappae), нарязан на парчета с големина на фъстък. От векове репеят се смята за ефективно средство за пречистване на кръвта. Той неутрализира и изхвърля отровите от организма. Изследванията доказват антитуморното му действие. Според документи на Световната здравна организация репеят е ефективен и срещу вируса ХИВ.

2. Петстотин грама киселец (Rumex acetosella), вкл. корените. Кейс определя листата на киселеца като основна съставка на есиак, разрушаваща туморите. Киселецът съдържа алое амодин - натурално вещество със значително въздействие срещу левкемията. Съдържа още анти- оксиданти, има диуретичен ефект и се използва за спиране на кръвоизливи. Задължително се включват и корените на билката.

3. Четвърт чаша корени на прах от слузест бряст (Ulmus fulva). Слузестият бряст е добре познат със своите успокояващи свойства. Той намалява възпаленията при болки в гърлото, диария и проблеми с уринирането. Съдържа бетаситостерол, който има антиракови свойства.

4. Трийсет грама корени от турски ревен на прах (Rheum palmatum). Турският ревен има доказано антиту- морно, диуретично, противовъзпалително и антибактери- ално действие. Приготвянето на чая е също толкова важно, колкото и подходящите съставки.

„Есиак“ е декокт (отвара), а не запарка. Запарка се получава, когато се постави пакетче чай в чаша гореща вода. Най-общо казано, запарката по-скоро извлича витамините и летливите масла. Декокт се използва за извличане на минерали и други вещества от корените, кората или семената. Това се получава, като билките се варят няколко минути и след това се оставят да киснат няколко часа. Търговците често продават есиак под формата на тинктура или желатинови капсули. Нито една от тези форми не е „Есиак", защото билковата комбинация е отвара!

Приготвяне на чая:

1. В емайлирана тенджера е капак се вари половин чаша от билковата смес в 4 л чиста, нехлорирана вода в продължение на 10 минути.

2. Сваля се от котлона и се оставя да кисне 12 часа.

3. След това чаят се загрява до сгорещяване, но без да заври. Билките се оставят за няколко минути да се утаят.

4. Горещата течност се прецежда в стъклени буркани или бутилки. Останалата каша може да се използва за лечебни лапи.

5. Чаят се охлажда и се прибира в хладилник. За дълготрайно съхраняване да се стерилизира и съхранява на хладно, тъмно и сухо място. За профилактика всеки ден се пият по 30-50 мл отвара, разредена с около половин чаша гореща вода. Да се пие много вода - поне около 2 л всеки ден, за да се отстраняват токсините.

Ако сте болни от рак, трябва да вземате „Есиак“ по 3 пъти на ден. Не яжте и не пийте нищо (освен вода) 1 час преди и 1 час след приемането на билковата комбинация. Чаят е съвместим с другите алтернативни методи за лечение на рак, освен с Cancell. 

Не приемайте Protocel™ с чай „Есиак", тъй като се неутрализират!

Една от най-добрите информации в Интернет, посветена на чай „Есиак“, може да се намери на следния уеб сайт: www.healthfreedom.info/CancerEssiac.html Повече

 информация има в книгата „Есиак“ или на уеб сайт: www.EssiacUS.com.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ