СПИН

Ще ви представя част от записките на една майка, достойна българка, чиято дъщеря беше болна от СПИН, хепатит В и С и имаше редица други заболявания.

Мисля, че подробно описаната методика за лечението на СПИН, използвана от майката и дъщерята и довела до отличен резултат, може да бъде полезна на всеки болен е такава диагноза, независимо от неспиращите спорове около съществуването на ХИВ и СПИН.

„До преди пет години проблемът на моята дъщеря бяха наркотиците и приятелите наркомани. След като си призна за това пред мен и след като безуспешно се опитвах да й помогна, тя реши да замине за чужбина е цел да смени средата и там да забрави за всички зависимости и да започне живота си наново и на чисто. Живя в чужбина две години.

Успя да се справи със задачата. Отказа наркотиците, премина през метадонова програма за известно време. Останаха обаче последиците от продължителното тровене на организма й с несвойствени за него вещества. В началото на 2014 г. дъщеря ми се оказва в много тежко здравословно състояние е опасност за живота. Медицинските изследвания в чужбина (както и тези в България, направени след пристигането й) потвърждават наличието на хепатит С и В, както и на ХИВ (човешкия имуноде- фицитен вирус) и СПИН (състояние на придобита имунна недостатъчност). Това аз научих от нея по телефона и веднага започнах да се интересувам за начини да се излезе от това състояние. Предпочитах да чета, а не да разпитвам и да търся съвети и помощ от някого. У нас официалното становище е, че болните от СПИН са неизлечимо болни и заразни. Обществото в България не ги приема. Дори пове- чето лекари отказват да ги обслужват. И моето мнение първоначално не бе по-различно от общественото. Предчувствах обаче, че има някаква всеобща заблуда в разбирането на това социално явление, датиращо от последните десетилетия. Повод за това мое съмнение ми даде най-напред информацията от книгата на Олга Елисеева „Лечение на хронични и онкологични заболявания”, излязла от печат през 2007 г. Тази книга бе една от първите, преведени у нас, на тема ролята на инфекциозните агенти върху патологичните процеси в организма. От различни други източници се запознах подробно и задълбочено с информация по темата СПИН. Постепенно натрупах познания, част от които по- късно използвах при лечението на дъщеря ми. През следващите месеци от престоя й в чужбина състоянието й се влоши. Към този момент вече познавах чичо Владо, бях говорила с него и бяхме наясно в основни линии с методиката на лечението.

Определено тя включваше елемент на проба-грешка, но положението не търпеше отлагане и трябваше да се действа, а не да се умува. Готови бяхме да поемем случая и да се справим с общи усилия. Знаехме, че голямо значение ще имат прочистването на организма, водата, кислородната вода, содата бикарбонат, лечението с честотен генератор, както и лечението с редица природни средства.

КИСЛОРОДНА ВОДА 

Чичо Владо ме насочи към книгите на проф. Иван Павлович Неумивакин, д.м.н. Повече от 30 години той се е занимавал с космическа медицина. В книгата си „Кислородната вода - страж на здравето” той описва как човек да помага на организма си с най-обикновени и лесно достъпни средства. За мен бе изненада да разбера, че освен външно, кислородната вода може да се приема и вътрешно. Обикновената кислородна вода от аптеката (3% разтвор) трябва да се приема с постепенно увеличаване на дозата. Целта е орган измът да привикне към постъпващата отвън кислородна вода.

Започва се с 1 капка 2-3 пъти на ден. Всеки ден капките се увеличават с по 1, докато стигнат до 10 за един прием. Общото количество за деня не бива да надвишава 30 капки (3 пъти по 10 капки) в чаша и половина вода. Това се прави 10 дни, след което се почива 2-3 дни. Отново се приемат 10 дни по 30 капки, 30 минути преди хранене и се почива 2- 3 дни.

ВОДА 

И друго много просто и важно нещо, което трябва да се прави, за да си здрав или за да оздравееш: да пиеш вода! 

Най-полезна е структурираната вода - тази, която е замразена и размразена. Структурирана е и изворната вода, водата в зеленчуците, в плодовете, и в сутрешната роса. В нашите процедури използвахме чешмяна вода, доведена до кипене, която след това замразявахме, размразявахме и активирахме със сребърен електрод за допълнителен лечебен ефект. Да се пие вода, но кога? Половин час преди ядене, за да се прочисти и подготви стомашно-чревният тракт за очакваната храна и най-малко два часа след хранене. В периода на прочистване не бива да се пият газирани или безалкохолни напитки. По-подробно с тази интересна тема можете да се запознаете в книгата на И. П. Неумивакин „Кислородната вода - страж на здравето”, стр. 121-149, раздел „Водата - основа на живота” и в книгата на Линда Кейц „Животворната вода”, стр. 23-30, глава „Структурирана вода”. Колко вода да се пие? Според повечето източници количеството вода, което човек трябва да изпива на ден, е 30 мл на килограм тегло или ако сте 60 кг, това прави 1,8 л вода на ден. Необходимо е да се приема и 4-5 г сол за нормалното протичане на обменните процеси в организма. В нашите процедури използвахме хималайска сол и калиева сол с концентрация 1 ч.л. на 1,5 л вода.

СОДА БИКАРБОНАТ 

В лечебната програма за възстановяване на здравето на дъщеря ми използвахме и сода за хляб. В YouTube можете да чуете не една лекция и предаване на тема „Ползата от обикновената сода” на руски и на български език. Закупих си и книгата на Росица Тодорова „Хлебната сода - пепел от Божествения огън”, издадена през 2013 г. В нея са обобщени всички факти, известни от векове, за използване на содата като лечебно средство. Да не се забравя, че содата за лечебни нужди трябва да бъде без глутен и алуминий. Защо содата е важна и каква е ползата от нея? Содата алкализира средата в организма и така променя по- казатель pH на телесните течности от киселинен към основен (алкален).

Нормалното състояние на течностите в човешкия организъм, когато е здрав, е слабо- алкално. Измерване на pH - извършва се с pH лентички в урината рано сутрин. Киселините от тялото се изхвърлят с урината. Ако pH на урината е между 6.0 и 6.5 сутринта и 6.5-7.0 вечер преди вечеря, тялото се намира в сравнително добро състояние. Защо с годините се понижава нивото на pH? Поради недостиг на минерали в организма; наличие на токсини в органите и системите; от тежки метали и от стрес. За нормализиране на pH: Може да се пие лимонова вода (лимонът е кисел плод, но е алкален по природа) - смесва се 1 с.л. пресен лимонов сок с половин чаша вода и се пие през 15- 30 минути; може да се изпива Zi ч.л. сода на 1 чаша вода или да се приемат калиеви добавки. Прием на сода: Започва се с Zi ч.л. в структурирана вода три пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене. Водата трябва да е гореща, но да не кипи.

БИОЕЛЕКТРОРЕЗОНАНСНА ТЕРАПИЯ (БЕРТ) 

Спасението на моята дъщеря, както и на всички болни от неизлечими болести, се криеше в откритието на един лекар, биолог и физик от Сан Диего, САЩ, Роял Реймънд Райф. Той установява честотите, с които трептят всички болестотворни микроорганизми, съставя списъка The Consolidated Annotated Frequency List (CAFL), който се допълва и редактира постоянно. Така д-р Райф дава на човечеството евтина и бърза терапия срещу всички болести, причинени от патогени, наречена Райф терапия. Райф генераторът третира човешкия организъм чрез биорезонансна терапия. Той се настройва на конкретната резонансна честота на патогенния микроорганизъм и генерира електромагнитни сигнали с определена форма, чрез които се въздейства на този патоген. Това може да бъде вирус, бактерия, гъбичка или хелминт, причинител на заболяването. Честотите са безвредни за човека, но са пагубни за болестотворните микроорганизми, т.е. апаратът не въздейства върху другите клетки в организма, а само върху определения патоген. Този процес е наблюдаван под микроскоп и с различни други уреди. Възниква обаче логичният въпрос: Как да разбереш кои са инфекциозните агенти в твоето тяло, преди да се подложиш на биорезонансна терапия с генератора на Райф? Има апаратура (също на базата на биорезонанс), с която се диагностицират патогените в организма чрез честотното им сканиране и се определя видът им.

Чичо Владо ни насочи към биорезонансната компютърна диагностика с програмата Оберон, провеждана от д-р Надежда Пенева.

Дъщеря ми се прибра в България, след като разбра за терапията с честотния генератор и за чичо Владо. С него имахме уговорка да ги запозная след пристигането й. При първата ни среща у чичо Владо, когато я претеглихме със зимните дрехи, бе около 40 кг. Тялото й беше много слабо, кожата бледо-сива, но духът и желанието да промени живота си в посока към възстановяване и пълно оздравяване бяха силни. Свързахме се с д-р Надежда Пенева за първата компютърна диагностика, на която освен вируса ХИВ, бяха открити още огромен брой опасни вируси, бактерии, гъбички и хелминти, поразили системите и органите на дъщеря ми. Освен това програмата Оберон отчете над 30 вида токсични и електромагнитни натоварвания. Инфекциозните и токсичните агенти бяха довели до цял списък с диагнози: чревна дисбактериоза и микози, кандидоза на хранопровода, гастрит, гастроентерит и енте- роколит, гастродуоденит, панкреатит, жлъчно-каменна болест, дискинезия на жлъчния мехур, анемия, вегетативна дистония, ринит, тонзилит, трахеит, бронхиална астма, ра- дикулит, полиартрит, аднексит, уретрит, цистопиелит. От месец март до септември 2014 г. с три сеанса терапия с честотния генератор, предшествани от три компютърни диагностики, част от опасните вируси и бактерии, както и гъбичките, бяха унищожени или намалени до количества, с които разтоварената имунна система да се справи сама. През септември дъщеря ми възстанови килограмите си. В началото на октомври тежеше 55 кг. Тогава се появи мензисът й след 4-годишен аднексит. Кръвните изследвания показаха, че вирусният товар не може да се установи от апаратурата, т.е. ХИВ и СПИН диагнозата отпадна, хепатит С - също. Дъщеря ми се чувстваше напълно здрава и пълноценна. Година след началото на лечението тя отново замина за чужбина, където показателите й продължават да се подобряват и забележки по отношение на здравето й няма.

Ето и дневната програма, която съставихме с чичо Владо на базата на неговия практически опит на народен лечител, на съветите на д-р Пенева, както и на някои допълнителни проучвания на подходящи пречистващи процедури с народни средства и билки. По отношение на правилното хранене са използвани някои практически съвети от лекции по тибетска медицина на Андрей Дуйко.

ДНЕВНА ПРОГРАМА С ПРОЦЕДУРИ И ХРАНЕНЕ   

Сутрин  преди  закуска:  - веднага след ставане на гладно се изпива 1 ч.л. масло от семената на бял трън за пречистване на черния дроб; - миене на зъбите първо с паста и 1-2 капки масло от градински чай за парадонтозата и след това с 'А ч.л. сода с 5-6 капки кислородна вода; вечер по същия начин; - след 15-20 минути се пие 100 мл топла медена вода с 30 капки прополисова тинктура за гастрита и проблемите в стомаха; - след 15-20 минути се пие 100 мл топла структурирана вода с 1-10 капки кислородна вода по препоръките на проф. Неумивакин за подпомагане на имунната система + щипка хималайска сол в подкрепа на електролитния баланс в организма и за по-лесното усвояване на белтъчините + 5-6 капки или половин пипета домашна йодна тинктура за подсилване на имунната система и за проти- воглистно действие; - след 15-20 минути се пие 200 мл горещ чай с щипка сода и 1 ч.л. мед - с противогъбично действие и с цел да се алкализира средата в стомашно- чревния тракт. Чаят е комбинация от шипка (за овладяване на диарийния синдром), плодчета от бъз (противоанемично и укрепващо), мурсалски чай, зелен чай, градински чай, мента и др., всеки със своята роля за укрепване на имунната система. За чая е ползвана структурирана вода, която може да бъде активирана със сребърен електрод или обработена в магнитна кана. Избягвахме минерална вода, за да се предпазват ставите на дъщеря ми, които в началото на лечението бяха болезнени; - след 10-15 минути се изпива кафейна чаша структурирана вода с цикория за пречистване на черния дроб и за укрепване на имунната система. Приготвя се като кафе; - за преодоляване на анемията дъщеря ми взимаше две седмици по 1 ч.л. сок от бъз, приготвен по българска народна рецепта: плодчетата от бъз се наслояват в буркан за 40 дни, като се реди последователно ред плодчета с дебелина 2 см и ред захар. Последният слой е захар с дебелина 5-6 см. След това сокът се прецежда, като плодчетата се изстискват през марля; - закуска след 30 минути, като преди самата закуска дъщеря ми приемаше също за период от две седмици фибри от псилиум - обвивки от семената на белия пясъчен широколист живовляк, които спомагат да се преодолее стомашно-чревното разстройство. Варианти на закуската: - млечна зърнена закуска или сварени в прясно мляко смелени в кафемелачка ленено, сусамено и слънчогледово семе, смесени с малко мед, ленено масло, канела на прах и ядки по рецепта на д-р Иоанна Будвиг; - юфка с масло, домашно сирене и мляко; - филийка с масло, кашкавал, сирене или колбас, които са запечени на скара без масло (може и на тефлонов тиган), но са посолени с обогатена с много подправки шарена сол;

- домашна млечна баница с повече масло и сирене. От последните 3 варианта на закуска се избира, след като се нормализира работата на червата. В закуската тогава намират място храните с по-голямо съдържание на белтъчини и мазнини, които заместват лесно усвоимите въглехидратни зърнени закуски и осигуряват повече енергия за организма през деня.

 Между закуската и обяда: - 2-2Уг часа след закуската, ако има жажда, се пие /г чаша шипков чай със структурирана вода  в подкрепа на полезните чревни  бактерии; - след половин час се изяжда ябълка или се пие ябълков сок, може и нектар от ябълка, приготвен с малко вода в блендер.

 Ябълката е кисел плод, който се приема в първата половина на деня. Сладкитеплодове  се  консумират  вечер  и  в  часовете  близо  до  вечерята.  Не  се  смесват различните видове плодове; - след 30-40 минути се изпива '/2 чаша шипков чай с преструктурирана вода  с 1-10 капки кислородна вода  и щипка хималайска сол;  - след 30 минути - обяд. Изискване за обяда - салатите да са с кисел вкус, а месото да е варено

Вариантите за обяд са: салата от зеленчуци, които за разлика от плодовете могат да бъдат смесвани; зелена салата с краставици, маслини, зехтин, лимон или ябълков оцет, шарена сол, хлебни крутони; салати, в които да присъстват кисело зеле и кисели краставички, варени кореноплодни, но без майонеза, а с кисел дресинг с добавка на зехтин и подправките джинджифил, карамфил, куркума, кардамон и кимион; таратор, кисели супи.

Към обедната салата  с кисел вкус  се добавя парче сварено месо  или печена риба. Риба, печена на скара във фолио и консумирана с много лимон, е идеален вариант за обяд на човек, който желае да излезе от състоянието на имунен дефицит.

Изискването към обяда е той да не е мазен или въглехидратен, а да е белтъчен и кисел, за да се стимулира отделянето на жлъчен сок.

Така   до  вечерта  ще  се  усвои   приетата   храна   и  ще  се  ускори   отделянето на остатъците и токсините, а тялото ще се подготви за приема на въглехидратната вечеря.

Такава вечеря ще осигури нощната почивка на черния дроб и жлъчката и ще възстанови мозъчните клетки. Между обяда и вечерята: - 2-2Уг часа след обедното хранене се пие по желание /г чаша структурирана вода или чай от шипки, който се приготвя предната вечер, прецежда се и се разпределя за пиене през следващия ден;

- след половин час се изяжда суров морков или се изпива чаша зеленчуков сок от 4-5 моркова,  Vi  глава  червено  цвекло,  а  по  желание  може  да  се  добави  парче краставица,  парче  тиквичка  и  малък  резен  корен  от  целина;  -  след  още 30-40минути се  изпива  Vi  чаша  структурирана вода  с  1-10  капки кислородна  вода и щипка хи- малайска сол.

Вечеря: След половин час вечеря. Изискването за вечерята е тя да е въглехидратна. Въглехидратите   са  източник  на  глю-   коза,  която   предизвиква  отделянето   на инсулин   от   задстомашната   жлеза,   а   този   хормон   спомага   глюкозата   давъзстановява дейността на клетките в мозъка.

Варианти за вечеря: овесени ядки или зърнени каши (от ориз, леща, боб, просо, елда, булгур, царевичен грис, варена царевица и др.) с мед и плодове; картофено пюре  с  прясно  мляко  и  чисто  масло;  извара  с  кисело  мляко  и  мед; задушени зеленчуци, приготвени с ориз по китайски със зехтин и с добавка на малко мед в дресинга, магданоз или малко от смелените сухи подправки, споменати по-горе: джинджифил, карамфил, куркума, кимион, кардамон.

С така приготвеното зеленчуково ястие може да се консумира варена или задушена риба или варено пилешко месо (варени гърди или няколко сварени воденички или сърчица). По този начин се осигурява и белтъчната съставка в менюто. В такива малки количества белтъците няма да предизвикат отделяне на голямо количество жлъчен сок.

Изискването при варивата бе зърнените и бобови храни (включително обелените и надробените) предварително да се заливат е вода за 24 часа. Същото условие важи и за суровите ядки.

Според сезона се консумират сладки плодове, без да се смесват  различните видове, като по желание вечерята може да бъде само с плодове. Препоръчват се червено грозде,   банани,   праскови,   кайсии,   круши,   пъпеши,   дини. Най-обикновеният вариант за вечеря е  намазана  филия ръжен, пълнозърнест или  бял хляб  с  краве масло и мед. Това ще гарантира отделянето на хормона инсулин от задстомашната жлеза. За добър и спокоен сън преди лягане е добре да се изпие половин или една чаша топло домашно прясно мляко (по изключение може и от магазина) с малко мед. Казеинът в прясното мляко е белтък, близък по състав до протеина в мозъка.

СМЯНА И РЕДУВАНЕ НА ПРОЦЕДУРИ. ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Горната програма включва процедури, които имат период на действие.

След като изтече този период, се прави почивка и отново се повтаря същата процедура, ако състоянието на организма го изисква.

Например кислородната вода се приема десет дни подред, като се започва с 1 капка три пъти на ден и се стига до 10 капки три пъти на ден на десетия ден. Прави се почивка 3-4 дни и през следващите десет дни вече се започва директно с 10 капки.

При нормализиране на работата на стомашно-чревния тракт може да се изключи обедната и вечерната доза и да се ограничи приемът до 3-5 капки сутрин в течение на три седмици с последваща почивка от 1 седмица.

След изтичане и на този период може да се преустанови приемът на кислородната вода, за да се даде възможност на разтоварената имунна система сама да поеме защитата на организма от патогенната флора. Точно така постъпи и моята дъщеря.

Друга процедура, която тя предприе, за да изхвърли тежките метали и замърсители от тялото си, е приемът на пудра от минерала клиноптиполитов зеолит. Това е български минерал, добиван в Родопите, където се намира най- голямото находище в света. Приеман вътрешно, той се свързва с всички токсини в тялото. Условието е да се приема с повече вода.

Дъщеря ми приемаше клиноптилолитова- та пудра, смесена с малко мед за удобство при приема. Количеството бе по Уг ч.л. два пъти дневно, 30 минути преди обедното и вечерното хранене с две чаши структурирана вода или чай.

Зеолитът се приема 3 седмици, след което се прави почивка от 1 седмица и при нужда приемът се възобновява. След едномесечно третиране на организма по горната програма с природни средства и билкови чайове бе постигнато значително подобрение в работата на стомашно- чревния тракт. Стана възможно да се обогати храната, като в салатите бяха включвани кълнове, листни зеленчуци, магданоз и копър, както и кисело зеле и кисели краставички, червен лук и чесън. Тъй като периодът бе зимен, тази храна беше подходяща за сезона. Тогава бяха включени и супите от пилешко месо, дробчета и сърца, както и телешко варено. Съществена част от менюто бяха домашното пряс- но и кисело мляко, домашна извара и сирене. По препоръка и рецепта на чичо Владо, след като спряхме за една седмица приема на клиноптилолитовата пудра за почивка, включихме процедура за обработка на устната кухина със запарка от билката блатен аир срещу пародонтозата. Запарката се приготвя, като 1 ч.л. от наситнените корени блатен аир се заливат с 250 мл вряща вода, престояват 2 часа и се прецеждат. Прави се жабурене по няколко пъти на ден: след миене на зъбите, преди и след всяко ядене. Приемът на прополисова тинктура заменихме с поглъщането на парченце прополис, колкото грахово зърно, сутрин преди приема на маслото от бял трън.

Прополисът е естествен антибиотик, който в това количество подсигурява дневната защита на тялото от патогенни микроорганизми.

По време на лечението в домашни условия невинаги всичко беше гладко. На моменти дъщеря ми получаваше болки в ставите и мускулите, болки в черния дроб, висока температура, главоболие и силно потене.

В такива моменти се консултирахме с чичо Владо и той ни даваше съвет, каква процедура да предприемем, за да излезем от кризата. Винаги помагаше с препоръка или ни насочваше към източници на информация.

Изброявам тези процедури: - разтривка на тялото първо със спиртни извлеци от змийско мляко, ароматна кализия или с шведска горчивка, последвана от масаж с домашно приготвени мехлем от свинска мас и невен, маслен извлек от кализия или лаван- дулово масло. Тези процедури помагат на тялото да изхвърля токсините през кожата. - меден масаж с плавно отлепване на дланите от повърхността на кожата в продължение на 40 минути. Медът извежда токсините от тялото, премахва ставни болки, болки при настинка и помага при пневмония; - загряващи компреси на болезнените колена със спиртни извлеци от змийско мляко, ароматна кализия или с шведска горчивка, като преди това областта се намазва с мехлем от свинска мас и невен или със зехтин, за да не се зачерви силно кожата; - увиване на цялото тяло с чаршаф (напоен с топъл оцет и вода в съотношение 1:1), след това с найлон и друг чаршаф и одеало. Това спомага за изхвърлянето на токсините и сваля температурата;

* по препоръка на чичо Владо за определен период от време дъщеря ми приемаше два пъти дневно - сутрин на гладно и вечер преди лягане по 8 капки пречистено авиационно гориво на бучка захар, което спомогна за спадане на трайно високата температура 38- 39°С; - за увеличения и болезнен черен дроб по рецепта на чичо Владо дъщеря ми си правеше компрес за 10 минути в областта на черния дроб със загрят на пара полски хвощ. Компресите правехме веднъж или два пъти дневно в течение на десетина дни. Болките и увеличението на черния дроб изчезнаха; - носене на магнитен колан на главата при главоболие. Вкъщи разполагаме с такъв колан.

Електромагнитните процеси в клетките на мозъка се стимулират от магнитното поле. Паралелно с това е добре да се изпие половин чаша топла вода с 1 ч.л. мед и 1 ч.л. шведска горчивка; - при болки в корема дъщеря ми пиеше горещ чай от шипка, плодчета от бъз, градински чай и мента с 1 ч.л. шведска горчивка в него, а при по-силни болки добавяхме и по 1 ч.л. от другите два спиртни извлека по рецепта на чичо Владо - от змийско мляко и от ароматна кализия; - за премахване на пъпките по лицето са използвани същите спиртни извлеци и са правени маски с хума; - при диария и по-продължително стомашно разстройство прекратявахме всички процедури. Тя приемаше само оризова отвара, отвара от картофи или обикновена структурирана вода. Всички течности затопляхме до температурата на тялото. Така давахме време на организма да се справи с отровите.

След появяване на чувство на глад, се ядат сварените картофи или свареният ориз; - в случай на разстройство вътрешно се приема бледорозов разтвор на калиев перманганат;

* за нормализиране на ниското кръвно налягане и за справяне с анемията дъщеря ми си вареше цикория или кафе без захар с добавка на 2-3 с.л. ябълков сок, който неутрализира вредното действие на кафето върху черния дроб; - при болки в зъбите ползвахме много ефективна народна рецепта: смачкана в марля скилидка чесън се връзва на мястото, на което се напипва пулсът на китката.

Компресът се прави на ръката откъм страната на болния зъб и се остава с него 1-2 часа. Преди да се постави чесновият компрес, кожата се намазва с мас или олио, за да не се образуват мехури от изгаряне; - за пародонтозата редувахме няколко вида лечение с народни средства - дъвчене на медицинска дъвка с восък и прополис; миене на зъбите със сода и кислородна вода (1/2 ч.л. сода с 5 капки кислородна вода); плакнене със запарка от блатен аир, плакнене с прополисова вода, мазане с маслен извлек от ароматна кализия. Проблемът с пародонтозата бе решен напълно, след което бе проведено и стоматологично лечение; - за стимулиране на имунната система и работата на сърцето приемахме прах от грейпфрутова кора по стара тибетска рецепта.

Прахът се приготвя по следния начин:

 След като се изцеди сокът от грейпфрута, кората се нарязва или смила на машинка, суши се на фурна при 40°С за 6-7 часа (напр. от вечерта до сутринта) и се смила в кафемелачка. Количеството активен кофеин и активен витамин С в 1 чаена лъжичка от този прах е толкова, колкото в 1 кг гинко билоба или ехинацея на прах. Приема се по 1 ч.л. сутрин на гладно с малко топла вода.

Според тибетската медицина едномесечен прием на прах от грейпфрутова кора по 1 ч.л. сутрин на гладно увеличава продължителността на човешкия живот с 10 години; 

- за  да  се  подобри  работата  на  стомашно-чревния  тракт  и  да  се  възстанови микрофлората в червата след проведеното пречистване на дебелото черво, черния дроби  бъбреците,  бе  използван  пробиотикът  Ветом-1.1,  който  съдържа  бактерията Bacillus   subtilis   (жива  култура,   събирана   от  сибирската  тундра  в  условията на незамърсена околна среда). Приема се по 1 ч.л. десет дни подред два пъти годишно; 

- за справяне е имунодефицита и е хепатита приготвихме много лесна смес по стара и изпитана тибетска рецепта. В 1 кг мед се добавят по 2 с.л. карамфил, чист кехлибар (условието  е  да  не  е  претопяван)  и  тамян  на  прах.  Съставките  се  смилат  в кафемелачка. Смесват се добре е меда.

 Готовата смес се приема по 2 с.л. сутрин на гладно и вечер преди лягане. Успоредно е приема на тази смес се пие по 1 чаша чай на ден, приготвен от билките жълт смил (безсмъртниче) и  бял  равнец  в съотношение  1:1. Чаят  се приготвя,  като  1  с.л.  от сместа се запарва в 1 чаша гореща вода.

Изчаква се да изстине и се пие на глътки през деня. За 125 до 365 дни лекува всички видове хепатит и СПИН.

ПРЕЧИСТВАЩИ ПРОЦЕДУРИ

Преди да започне пречистващите процедури, дъщеря ми реши да се откаже от пушенето. Не е логично човек да пречиства организма си, ако в същото време се трови. Ако и двете действия са съзнателни и в същото време са самоизключващи се, едното трябва да отпадне. Дъщеря ми направи правилния избор.

Пречистванията на дебелото черво и черния дроб предприехме около пълнолунието през месец април 2014 г.

Според  аюрведичната  медицина  месеците  април  и  октомври  са  най-подходящи  за пречистване   на   черния   дроб,   защо-   то   тогава   той   е   най-активен.   Водещо в пречистванията е това на дебелото черво и то трябва да предхожда пречистването на черния дроб. По възможност се избират дните събота и неделя, за да може човек да си бъде вкъщи, да е спокоен и да има всички необходими условия за провеждане на пречистването. Ние решихме пречистването на дебелото черво да е с клизми поради проблемите  със  стомашно-чревния  тракт  на  дъщеря  ми.  Използвахме  облекчена процедура. Тя се състои в правенето на серия клизми, като изискването е предния ден (напр. в петък) да се яде лека и зърнена храна. Течността за клизмите бе отвара от червено цвекло. Тя  се приготвя, като 2 глави обелено червено цвекло се варят от предната вечер (петък) 10 минути и се оставят във водата до сутринта. Преди употреба в събота отварата се затопля или се разрежда с гореща структурирана вода.

Използваната рецепта е от книгата на Олга Елисеева „Класическо природосъобразно прочистване на организма”. Инфекцията и диарията бяха преодолени веднага.

Ето и самата процедура по часове:          

Време

Описание на процедурата по пречистване на дебелото черво 

Забележки, изводи ДО 22:00 петък

Вечеря с каша от предварително накиснати и сварени овесени ядки, булгур или жито, ориз, просо и др. Добавя се малко мед на вкус.

Изискването е да се изчакат 12 часа след вечерята, преди да започнат клизмите на следващия ден. Нужно е да се наспите добре.

13:00-14:00 събота

Две микроклизми по 250 мл за първоначално пречистване

Правят се с цел да се евакуират от дебелото черво изпражненията над ануса. 

14:30-15:00

Първа пълна клизма с отвара от цвекло. Стои се в поза свещ и рало, за да се задържи по- дълго течността в дебелото черво.

При тези пози течността преминава последователно в различните отдели на дебелото черво.

15:30

Втора пълна клизма е отвара от червено цвекло. Стандартните иригаторите са еднолитрови.

При втората клизма течността може да се задържи повече, ако се легне на дясната страна. 

16:00 Трета последна клизма.

Чувства се лекота и не след дълго се огладнява. 

19:00 Вечеря със свареното червено цвекло и филийки хляб е масло и мед. Вечерното ядене е добре да бъде предимно въглехидратно.

8:00 неделя

Сутрешна евакуация на дебелото черво - за първи път нормално от месец насам! Процесът на инфектиране в червата е преодолян с най-обикновени клизми! Подготовката за пречистване на черния дроб направихме в дните от понеделник до петък веднага след пречистването на дебелото черво. Подготовката за пречистване на черния дроб включва следните процедури: - Сутрин на гладно се приемат 1-2 с.л. зехтин и след няколко минути се изцежда и изпива сокът на един грейпфрут. Така се стимулира отделяне на жлъчен сок от черния дроб и се подготвя неговото пречистване; - В първата половина от деня се пият 1-2 чаши ябълков сок; - Преди лягане - 1 чаша топла вода с мед; - Нощно време се нагрява областта на черния дроб с бутилка гореща вода; - През тази подготвителна седмица се преминава на растителна и по възможност сурова храна, без млечни продукти и яйца.

Процедурата по пречистване на черния дроб стартира в събота, а клизмите и изхвърлянето на холестероловите и билирубинови камъчета продължават в неделя. Следват два-три дни захранване с щадяща храна, преди да се премине към обичайния хранителен режим. А ето и графика на самата процедура, която в литературата е известна като класическо пречистване на черен дроб:

Време

Описание на процедурата по пречистване на черния дроб Забележки, изводи 

8:00-14:00 събота

След ставане се изпиват 1 -2 с.л. зехтин и сокът на един грейпфрут. След това се пие сок от кисели ябълки, червено цвекло и моркови 5:1:1 - три чаши, на глътки.

До обяд се лежи на топло и се пие сока на глътки през сламка, за да се запази зъбният емайл. Сокът омекотява камъните в жлъчката и черния дроб и улеснява изхвърлянето им. 

14:00 - 14:30

Обядва се със салата „Метличка” от ситно настъргано зеле, моркови и цвекло е малко магданоз и целина, подправена с лимон и зехтин без сол.

Тази салата ще подейства като „метла“ в червата и ще „помете” камъните и замърсяванията, които се изхвърлят в тях от черния дроб и жлъчния мехур.

16:00 - 19:00

Продължава се е пиене на прясно приготвен сок от кисели ябълки и червено цвекло на глътки - 2 чаши.

Постига се размекване на камъните със сока. Лежи се на топло и се нагрява областта на черния дроб с бутилки с гореща вода. 19:30- Изпиват се 130 мл зех- Зехтинът и лимонът се

Време

Описание на процедурата по пречистване на черния дроб 

Забележки, изводи

20:00 тин и 130 мл сок от грейпфрут, загрети до 35-40°С; сипва се 1 ч.л. йодна тинктура в сока, за да се унищожат паразитите в черния дроб. Така се стартира процедурата по пречистването.

изпиват на глътки, като се редуват. Могат да се приемат и поотделно с почивка от 10-15 минути, след което се лежи и се нагрява областта на черния дроб, докато заспите.

19:30 - 20:30

Подготвя се течност за клизмите в неделя, като се сваряват 2 обелени глави червено цвекло в 6 литра вода.

За тези клизми освен отвара от червено цвекло може да се ползва и собствена урина. Ускорява се изхвърлянето на камъните.

7:007:10 неделя

След ставане се пие топла структурирана вода, след което се получава позив за евакуация на дебелото черво. Ако се ползва гърне за изхождане с малко вода в него, отделените камъни могат да изплуват на повърхността.

При дъщеря ми нямаше прилошаване през нощта, както това се описва в литературата. Обикновено то се случва между 23:00 и 3:00 ч., когато черният дроб е най-активен. Тя събра първите 5-6 билируби- нови чернодребни свет- лозелени камъчета (от 2 до 5 мм), които изплуваха на повърхността на течността в гърнето.

7:15 Изпива се половин чаша топла вода с 1 Английската сол стимулира отделянето на Време

Описание на процедурата по пречистване на черния дроб Забележки, изводи

с.л. английска сол. жлъчен сок, размеква камъните и спомага за тяхното придвижване по разширените жлъчни каналчета към червата.

8:009:00

Изпиват се на глътки две чаши затоплен сок от кисели ябълки, червено цвекло и моркови в съотн. 5:1:1, за да се помогне на пречистващия процес.

Процедурата протече много леко, тъй като черният дроб на дъщеря ми вече бе пречистван с масло от бял трън по 1 ч.л. сутрин на гладно в течение на предходните два месеца.

9:009:30

Прави се клизма със затоплена до температура на тялото отвара от червено цвекло. Веднага се получава позив за евакуация на дебелото черво. Може да се ползва гърне или леген с малко вода в него.

Дъщеря ми бе събрала малко на брой камъчета (от 2 до 5 мм), повече бяха песъчинките. Нямаше изхвърлени хо- лестеролови камъчета от жлъчния мехур, които са по-твърди и жълто-кафяви на цвят.

11:00

По желание се пие чаят на Китанов, запа- рен по обикновен начин в голяма чаша с добавка на мед и лимон.

Чаят на Китанов за черен дроб и жлъчка съдържа мента, бял трън, цикория, бял равнец, смил, камшик, енювче и градински чай.

11:50

Прави се втора клизма с топла отвара от чер Камъчетата продължават да излизат, но в ос 372

 Време

Описание на процедурата по пречистване на черния дроб Забележки, изводи

вено цвекло; следва евакуация на дебелото черво. Желателно е да се направи разходка навън.

къдно количество. Интензивното ходене спомага да се придвижат останалите камъчета по червата към ануса.

16:00

Пристъпва се към обяда, в който е желателно да присъства отново салата „Метличка”. Дъщеря ми имаше амбицията да изкара още някое камъче за бедната си колекция от всичко на всичко стотина екземпляра.

16:30

Прави се трета последна клизма с топла отвара от цвекло. На финала на пречистващата процедура може да има изненади, напр. да излязат плоски червеи след приема на йодната тинктура със зехтина и сока от грейпфрут.

В нашия случай при последната евакуация на дебелото черво камъчета не е имало, но са

„изплували” телата на мъртви плоски червеи или тении, като е имало една над 20 см. 17:00

Удовлетворението и чувството на лекота след пречистващата процедура са невероятни! След приключване на процедурата по пречистване на черния дроб дъщеря ми подреди и снима колекцията от билирубинови камъчета върху лист хартия. Пречистването на бъбреците може да бъде направено по различни народни и билкови рецепти. От тях човек трябва да си избере тези, които му допадат и за които той няма съмнение, че ще може да ги изпълни и ще му помогнат. Прилагам трите рецепти, на които дъщеря ми се спря: 1. Консумиране на един суров картоф на ден. Започва се от сутринта на гладно и се продължава през останалите часове от деня, когато стомахът е празен. Режат се парченца от обеления картоф и се хапват, докато се изяде целият картоф. Суровият картоф

пречиства и предпазва бъбреците от образуването на камъни и пясък в тях. Ако е по- удобно, може да се изпива наведнъж сокът на картофа, което е добре да стане сутрин на гладно с лечебна цел или вечер преди вечеря, когато този сок се възприема като въглехидратна храна и силен антиоксидант.

Съдържанието на витамин С в един суров картоф се равнява на съдържанието на витамин С в 5 портокала! Това е стара изпитана тибетска рецепта, която присъства и в славянската народна медицина. 2. Консумиране на 1 -2 с.л. сварен ориз, предварително киснат във вода няколко дни (4-5) или поне 24 часа. След изкисването оризът се кипва до три пъти. Този ориз има абсорбираща функция и поеман сутрин на гладно през зимните три месеца (или 100-120 дни), когато бъбреците са най-активни, води да тяхното пречистване. Това също е известна рецепта, използвана от много народи; 3. Пречистване на бъбреците със запарка от ленено семе. Това пречистване допадна в най-голяма степен на дъщеря ми, тъй като не изисква някакви действия в дългосрочен план. Постигат се същите резултати, както при първите два метода, но само за десет дни.

 Преди пречистването с ленено семе се препоръчва предварително пиене на ябълков сок

 два дни по една-две чаши през два часа (с внимание към случващите се процеси в тялото;

 ако се наложи, се пропускат някои от приемите). На третия ден се изпива 50 мл зехтин и

 отново чаша ябълков сок. Това води до допълнително изхвърляне на камъни от черния

 дроб след час-два и с това се постига двойно пречистване на черния дроб седмица след

 провеждането на класическата процедура. Освен това пиенето на ябълков сок води и до

 пречистване на лимфата. След първия етап от пречистването на бъбреците с ябълковия

 сок, една седмица се пие запарка от ленено семе. Това спомага за изхвърляне на пясък и

 камъни с урината. Запарката се приготвя, като предната вечер 1 с.л. ленено семе се залива

 с  1  чаша  кипяща  вода  в  термос.  Сутринта  се  добавя  още  една  чаша  гореща вода.

 Получената желепо- добна течност се изпива през деня на три пъти. През деня се пие и

 чай от полски хвощ, листа бяла бреза, липа, мечо грозде, корени от гръмотрън, златна

 пръчица, царевична коса, шипка, кръвен здравец. В билковите аптеки се продават готови

 смеси. Да не се прекалява с количеството приети течности, за да не се претоварват

 бъбреците и да не се нарушава водно-солевият баланс в организма. Това е много важно!

 Важно е също след такава поредица от пречиствания организмът да не се натоварва с

 месни  и пържени  храни, салати  с майонеза, бургери  и  хотдог,  кафе, какао, черен чай,

 шоколад, газирани напитки, алкохол, вкл. и бира. Необходим е период от три-четири дни,

 в който човек постепенно да се захрани със зеленчукови бульони и натурални сокове.

 След това трябва да се спазва следният ритъм на хранене: сутрин — мазни и белтъчни

 храни, на обяд - кисели и белтъчни, вечер - въглехидратни. Сутрин и в първата половина

 на деня процесите в организма са предимно разграждащи и пречистващи, а през втората

*   изграждащи и възстановяващи. Информация за самата процедура и за периода на

 захранване може да се намери в следните литературни източници:

375



1. Малахов, Генадий Павлович. „Пречистване на организма”;



2. Елисеева, Олга. „Класическо природосъобразно прочистване на организма”;



3. Калоянова, Ивет. „Очистване на организма. Пълен справочник” и т.н. При провеждане на пречистващите процедури споделяхме нашите наблюдения и се съветвахме е чичо Владо, за да сравняваме нещата, които предприемахме е неговите познания и опит на народен лечител.

До тук представихме природните методи за пречистване и възстановяване на организма, които сме ползвали, за да помогнем на дъщеря ми да излезе от първоначалното критично

състояние. По нейно желание за кратко време изпробвахме и традиционните методи за лечение в Инфекциозна болница. „Тежката артилерия” или най-важен и решаващ етап от лечението обаче се оказа биорезонансната терапия е генератора на Райф. Подобрението в състоянието на дъщеря ми бе видимо след сеансите. Бяха направени три серии от процедури е генератора на Райф в дома на чичо Владо, предхождани от три компютърни диагностики. Между отделните серии давахме почивка на организма и шанс на имунната система да върши своята работа. Получи се обща продължителност на процедурите 119 мин! Станахме свидетели на пълното излекуване на дъщеря ми в рамките на седем-осем месеца. В резултат на проведената терапия беше постигнато неочаквано за лекарите подобрение на кръвните показатели и дъщеря ми бе изписана от Инфекциозна болница на 5-ти август 2014 г. По показатели беше излязла от състоянието на СПИН. ХИВ инфекцията бе сведена до нива под 50-60 броя антитела на единица периферна кръв, което е под зоната на чувствителност на лабораторната апаратура. Беше напълняла с 10 кг. Измина повече от година от събитията, описани по- горе, и може да се твърди, че получените резултати са реални и затвърдени. Дъщеря ми е в добро здраве. Изследванията в чужбина, където живее в момента, показват изненадващо добри резултати за лекуващите я лекари там, тъй като те знаят, в какво състояние е била в края на 2013-та. Извод: Нашият опит доказа, че с помощта на описаните процедури и най-вече с помощта на биоелектрорезо- нансната терапия могат да бъдат преодолени заболявания като хепатит С и СПИН, които официалната медицина счита за нелечими.

Ще си позволя накратко да споделя част от информацията, която проучих внимателно преди да започнем лечението, и по-специално някои от материалите, в които се изказват съмнения за същността на СПИН. Спекулациите около проблема ХИВ-СПИН продължават няколко десетилетия. Състоянията на отслабен имунитет са известни на медицината от стари времена. За него има социални причини - нищета, недохранване, наркомания и др. Има и екологични причини. Отслабването на имунитета трябва да се изследва добросъвестно при всеки случай индивидуално, за да се установят конкретните причини. Защо много често наркоманите стават жертви на диагнозата СПИН? Една от основните причини е, че всички наркотици са токсични за имунната система и за черния дроб - лабораторията, в която се преработват токсините. Ето някои изказвания на видни учени и специалисти: В едно интервю Ирина Михайловна Сазонова, лекар с 30 годишен стаж, (автор на книгите "ХИВ-СПИН: виртуалният вирус или провокацията на века" и

„СПИН: присъдата се отменя", преводач на трудовете на Питър Дюсбърг „Измисленият вирус  на  СПИН"  и  “Инфекциозният  СПИН:  заблуждавани  ли  сме  били?")  казва:

„Медицината познава отдавна имунодефицита. Още преди 40 години, когато за СПИН не ставаше и дума, на студентите по медицина се преподаваше, че имунната недостатъчност у човека бива два вида - вродена и придобита. Познавахме и всички болести, които сега са обединени под етикета СПИН.“ Проф. И. П. Неумивакин, д.м.н., който е написал над

65 книги по традиционна народна медицина, прави важна констатация: Болести неизлечими НЯМА! Рак, СПИН, Хепатит, Болест на Алцхаймер, Диабет - НЯМА! Има състояния на хиперзамърсяване на организма, довело до съответните симптоми. След като през 1980 г. съществуването на ХИВ- СПИН беше превърнато в "научно доказателство" в САЩ, за последните десетилетия по света се появиха и научни публикации, експериментално и клинично опровергаващи вирусната теория за произхода на СПИН. В частност това са работите на австралийска група учени под ръководството на Елени Пападопулос, ядрен физик; на учени под ръководството на калифорнийския професор Питър Дюсбърг; на унгарския учен Антал Мак. Досега не е намерено нито едно научно доказателство, че съществува вирус на човешкия имунодефицит, който предизвиква СПИН. Ще цитирам световния авторитет в областта на биохимията, Нобеловия лауреат  Кери  Мулис:  "Ако  има доказателство, че ХИВ предизвиква СПИН,

трябва да има и научни документи, които демонстрират този факт с висока степен на вероятност. Но на света няма нито един подобен документ." „Информациите за появата на смъртоносни за човечеството вируси и нови заболявания не са нищо друго, освен прекрасно смазана бизнес машина”, твърди ученият от Иркутск Владимир Агеев. От началото на 90-тс години той се занимава с проблемите на СПИН. За целия период на изследване е натрупал достатъчно доказателства за това, че такова заболяване като СПИН в природата просто не съществува. Това Агеев заявява пред цялата световна медицинска общественост, за което бива наречен ХИВ- дисидент. Има над 6000 такива учени по света. Това са известни и можещи специалисти, някои от тях са Нобелови лауреати. За проблемите около така наречения вирус на имунната недостатъчност у човека признават и неговите "откриватели" Люк Монтание от Франция и Робърт Гало от САЩ. Антиретровирусната терапия, която уж трябва да пребори ХИВ инфекцията, всъщност предизвиква имунен дефицит, защото унищожава безразборно множество клетки в организма и особено клетките в костния мозък, който произвежда клетките на имунната система. Лекарството АЗТ(зидовудин, ретровир), с което в момента лекуват СПИН, е създадено през далечната 1964 г. от Джером Хор- виц като средство за борба с рака. Тогава обаче не е било използвано поради прекалена токсичност. ,Да използваш тази отрова, за да убиеш един вирус, е като да бомбардираш цяла гора с напалм, само за да прогониш четири катерици.” В книгата на Марко Пицути „Забранените ЛЕК- арства, които лекуват”, към която чичо Владо ме насочи, са приведени научни доказателства в подкрепа на горната теза. През 2011 г. Исабел Отадуи и Патришия Монцани представят документален филм, в който са събрани десетки свидетелства на серопозитивни пациенти, които след като са прекратили официалното лечение, са възвърнали доброто си здраве и нормалния си начин на живот. На всички тях официалната медицина е поставила диагноза с максимум 3 или 4 години живот. Преразглеждането на официалната позиция по темата СПИН ще бъде опасно за академичните и медицинските институции. Над 10 000 души в света са специализирани в тази област. Никой от тях няма интерес да се приеме, че ХИВ не причинява СПИН, защото ако стане така, тяхната квалификация ще е ненужна...

Накрая искам да благодаря на чичо Владо и на д-р Пенева за това, което направиха за моята дъщеря. Ще се радвам, ако можем да сме полезни на някого с подобна съдба. Всеки случай е индивидуален и има своя специфика, но един положителен пример винаги е добър мотив да направиш нещо за себе си и за своите близки.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ