Терапия Герсон

Терапията „Герсон“ е метаболитна. При нея се използва специална диета заедно с хранителни добавки и клизми е кафе. Тази терапия е един от най-добрите методи за лечение на рак, с които разполагаме. Д-р Макс Герсон е немски бежанец. Докато е специализант в Германия, той успява да излекува собственото си мигренозно главоболие чрез промяна в храненето си. Храните, към които той е чувствителен, са основна храна на младите студенти по медицина (сметанови рибни ястия, подправени наденици, алкохол, сол и мазни меса). Диетичният режим на Герсон се прилага на 450 болни от туберкулоза. По онова време туберкулозата се е смятала за нелечима. След проведеното лечение 446 пациенти се възстановяват напълно. Това са 99,1% излекувани пациенти от неизлечима болест. Диетичната терапия на Герсон бързо става известна в Европа. Включва се към стандартното лечение на основни заболявания на имунната система. Защитниците на терапията на Герсон твърдят, че много планински санаториуми за туберкулозно болни в Швейцария остават без работа след откритието на Герсон и сега са ски курорти (Давос и др.). През 1928 г. д-р Герсон получава телефонно обаждане от жена, на която са казали, че има неизлечим рак на жлъчните канали. След неговата терапия пациентката напълно се възстановява, както и двама нейни приятели, болни от рак. Разбира се, че при всяко успешно лечение на рак се появяват „снайперистите“ от медицинската мафия, които се опитват да злепоставят и критикуват всяко успешно лечение. Д-р Герсон пристъпва към клинично изпитание на своята терапия, за да обезсили критиката. Решава да лекува само пациенти, обявени за неизлечимо болни. На 01.04.1933 г., 6 седмици преди да представи резултатите от своето проучване, А. Хитлер започва да арестува евреи и да ги изпраща в концлагери. Герсон се разминава с ареста случайно и напуска Германия, като оставя там резултатите от своето изследване. След дълго скитане, през 1936 г. д-р Макс Герсон се установява в Ню Йорк, където започва да прилага своята диетична терапия на пациенти в напреднал стадий на рак. През 1946 г. заедно с петима от излекуваните от рак негови пациенти той доказва в съда, че е открито лечение на рака. Тази негова публична декларация е осъдена от неговите колеги от медицинското общество в щата Ню Йорк. След още няколко  години на успешна медицинска практика, под внимателно критично наблюдение, на 08.03.1959 г. д-р Герсон умира внезапно при  тайнствени  обстоятелства. Дъщеря му,  Шарлот  Герсон,   споделя:

„Баща ми - 78- годишен беше в съвършено добро здраве. Един ден изведнъж се почувствал ужасно зле. Направихме изследване на кръвта и открихме високи стойности на арсеник“. Според д-р Герсон, ракът е резултат от две неща: недостатъчност и токсичност. Организмът не получава достатъчно хранителни вещества и е изложен на много химически вещества и токсини, в резултат на което се развива рак. Ракът може да бъде преодолян, ако болният освободи организма си от токсините и възстанови имунната си система с подходящи храни. Основата на терапията Герсон е деток- сикиране и обновяване на организма чрез насищането му с микрохранителни вещества, съдържащи се в безсолни, без мазнини, екологично чисти, вегетариански храни, включително и в 13 прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. 

Панкреатичните ензими са жизнено важни за терапията на Герсон. 

Защо? Преди организмът да отстъпи пред рака, всички защитни системи трябва да бъдат потиснати и да излязат от равновесие. Ако панкреасът функционира добре и произвежда достатъчно панкреатични ензими, не може да се развие рак. Панкреатичните ензими разлагат защитните белтъчни обвивки в злокачествената тъкан и тогава имунната система може да разпознае раковите клетки като чужди и да ги унищожи. Затова болният от рак трябва допълнително да взима панкреатични ензими. Д- р Герсон бил против гладуването. Неговата диета включвала прием на прясно изцеден сок на всеки час през деня. За повече информация можете да посетите уебсайта на Института „Герсон“ www.Gerson.org.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ