Рак на окото

Рецепти от народната медицина:

1. Компреси на окото с пресни билки: кализия, змийско мляко, живовляк, невен, хвощ, бял равнец и други, както и със спиртни извлеци от същите билки или с шведска горчивка.

2. Пиене на спиртен извлек от кализия, змийско мляко, живовляк и други, или шведска горчивка, по една чаена лъжичка с малко вода преди лягане вечер.

Шведска горчивка се продава в аптеките. Кализията е мексиканска билка, много разпространена в Русия и Украйна и малко позната у нас. Спиртният извлек от кализия се приготвя от фили- зите на билката, които се нарязват на малки парченца. Пускат се в стъклен буркан, докато запълнят около % от обема му и се заливат с домашна ракия 40- 50°. Затварят се добре с капак на винт и се държат 15 дни на тъмно и топло място, като всяка вечер се разклащат силно. След това се прецеждат и се пълнят в малки бурканчета (200-250 мл) е тъмно стъкло. Подходящи са и шишенцата от плодови сокове, облепени с фолио. Държат се на тъмно място и съхраняват лечебните си свойства 5-6 години и повече. Живовлякът и змийското мляко са широко разпространени билки у нас. Спиртен извлек от тях се прави по същия начин.

3. Уринотерапия по метода на д-р Джон Армстронг (вж.стр.459)

4. Лечение по метода на д-р Тулио Симончини с мокрене на тумора с воден разтвор на натриев бикарбонат (сода за хляб) и кленов сироп.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ