Рак на костите (остеосарком)

Рецепти от народната медицина:

1. Приготвя се спиртен извлек от змийско мляко. За целта в буркан с широко гърло се сипва нарязана билка, без да се претъпква, до 3/4 от обема му, след което бурканът се пълни догоре с ракия, водка или спирт 40°, затваря се добре и се поставя на тъмно и топло място 15 дни. Желателно е всеки ден да се разклаща добре. След 15 дни се прецежда и се съхранява в стъклен съд на тъмно място. Приема се три пъти дневно, 30 минути преди хранене, като се капят капки в чаша вода по схема: започва се с една капка в 50 мл вода първия ден, всеки следващ ден се увеличава с една капка, докато се стигне до 25 капки, след което всеки ден се намалява по една капка, до 1 капка. Водата от 1-ви до 15-ти ден е по 50 мл, от 16-ти до 25-ти ден и обратно до 16-ти ден - по 100мл и от 15-ти до 1-ви ден отново по 50 мл.

2. Изцежда се пресен сок от змийско мляко със сокоизстисквачка. Използва се за външно мазане с памуче. Съхранява се на хладно място.

3. Вино със змийско мляко - взима се 30 г змийско мляко и се залива с 500 мл бяло вино. Престоява в него два часа и се прецежда. Пие се по малко (5-6 малки глътки на ден). Съхранява се в хладилник.

4. Компреси с лайка и оцет - на една супена лъжица лайка се сипва 200 мл оцет. Общото количество зависи от повърхността на тялото, на която ще се прави компресът. Лайката и оцетът се варят в емайлирана тенджера на тих огън 15 минути. След това течността се прецежда, в нея се натопяват кърпи или дрехи от трико, прилягащи плътно към тялото, изцеждат се и се поставят на съответното място. Върху тях се поставят топли кърпи или се обличат топли дрехи. Компресът се държи, докато изсъхнат напоените кърпи или дрехи до два часа.

Ако се прави преди лягане вечерта, може да се преспи с него. 5. Сто грама надробени корени от божур се заливат с 1 л ракия 40° или водка в стъклен буркан с широко гърло. Оставя се на топло и тъмно място 15 дни, като всеки ден се разклаща. След това се прецежда в стъклено шише и се държи на тъмно място. Приема се по половин чаена лъжичка три пъти дневно, 30 минути преди ядене с чаша прясно мляко.


Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ