Нощно напикаване при деца

Нощното напикаване при децата е неволно изпускане на урина, което отзвучава обикновено с навлизането им в пубертета. Причини: нарушения в пикочоотделителната система, нарушена функция на пикочния мехур, заболявания на гръбначния стълб или на нервната система, наличие на глисти, психични травми, емоционални смущения и т.н.

Рецепти от народната медицина при нощно напикаване при деца:

1. Десет грама надробен сух репей се залива с 250 мл вряла вода, кисне в нея 3 часа при затворен капак и се прецежда. Приема се по една супена лъжица, 30 минути преди всяко ядене и четвърти път - между вечерята и нощния сън. Продължителността на лечението е от 6 до 8 седмици.

2. Две супени лъжици изсушени листа от червена боровинка се заливат с 450 мл вряла вода, варят се на слаб огън 10 минути, охлаждат се и се прецеждат. Изпива се 3 пъти по 150 мл, 30 минути преди всяко ядене. Продължителността на лечението е 2 месеца.

3. Една супена лъжица семена от копър се заливат с 200 мл вряла вода, киснат в нея 1 час, прецеждат се и отварата се изпива през деня на глътки.

4. Една супена лъжица изсушени листа от живовляк се заливат с 300 мл вряла вода, киснат в нея 2 часа. Отварата се прецежда и се изпива на 3 пъти по 100 мл, 30 минути преди всяко ядене.

5. Изпиване сутрин и вечер по 50 мл пресен сок от моркови, червено цвекло, целина, магданоз или краставици. 6. Замесва се прясна питка от брашно, 3 яйца и топла вода, която да покрива бъбреците на детето; залепва се над тях, покрива се с найлон и се завързва с кърпа като компрес. Държи се едно денонощие. При нужда процедурата се повтаря.

7. Прави се топла баня е морска сол на ходилата в продължение на 30 минути. Температурата на водата да бъде леко над телесната температура.



Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ