Тахикардия

Тахикардията е състояние, при което сърдечната честота е над 100 удара/минута. Тахикардия най-често се установява при сърдечни заболявания, инфекциозни заболявания с висока температура, анемия, заболявания на щитовидната жлеза, хипото- ния, нервно-психическо напрежение, след прекомерна употреба на кафе, черен чай, алкохол и тютюн. Симптомите при тахикардия са сърцебиене, лесна уморяемост, отпадналост, задух, световъртеж.

Препоръки при тахикардия :

1. Да се потърси лекарска помощ.

2. Да се използват медикаментозни средства и средства от народната медицина.

Рецепти от народната медицина при тахикардия :

1. Две супени лъжици шишарки от хмел вечерта се заливат с 600 мл вряла вода в термос. На следващата сутрин се прецежда. Пие се по 200 мл, 30 минути преди всяко ядене.

2. Сто грама маточина се залива с 1 л бяло вино. Оставя се да престои 10 дни на топло и тъмно място, като всяка вечер се разклаща силно. Прецежда се и се приема по половин супена лъжица, 3 пъти дневно преди ядене.

3. По една супена лъжица горска едностръка иглика и цвят от глог се заливат вечерта с 600 мл вряла вода в термос. Сутринта се прецежда и се пие по 200 мл, 3 пъти през деня, 30 минути преди ядене.

4. Три пъти дневно се изяжда по едно кръгло парче лимон, подсладено с кафява захар.

5. Смесват се 100 г риган и 75 г горицвет. Две супени лъжици от сместа се поставят вечерта в термос и се заливат със 750 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се изпива на 3 пъти, 30 минути преди ядене.

6. Смесват се по 100 г лазаркиня, цвят от глог и бял имел. Две супени лъжици от сместа се пускат вечерта в термос и се заливат със 750 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се изпива на три пъти през деня - по 250 мл, 30 минути преди ядене.

7. Една супена лъжица дафинови листа без дръжките се пускат в термос вечерта и се заливат с 300 мл вряла вода. Сутринта се прецежда и се изпива на три пъти през деня - по 100 мл, 30 минути преди ядене.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ