Брадавици, кожни туморчета и други израстъци по кожата

Често по кожата се образуват различни по вид израстъци. Много от тях могат да се лекуват без операция.

Рецепти от народната медицина при Брадавици, кожни туморчета и други израстъци по кожата :

1. С помощта на билката еуфорбия (обикновена млечка), която расте по високите полета и в ниските планини. При откъсване на лист или цвят, от нея изтича на бели капки сок, който е отровен. Голяма част от израстъците по кожата почерняват и падат, ако върху тях  се  капе продължително време  сок от тази билка. Най-добре е това да се прави в слънчев ден, когато млякото бързо попива в израстъка и го унищожава на клетъчно ниво. След падането  му на мястото, където е бил, не остава никаква следа от него. Млякото унищожава само израстъка, без да наранява здравата кожа.

2. Върху брадавиците се залепва кърпа, намазана с пчелен мед. Сменя се сутрин и вечер. След няколко дни брадавиците падат безболезнено и не  оставят следи.

3. По-големи кожни израстъци се премахват с помощта на синя слива. Ако няма в момента зрели сини сливи, от вечерта се накисва изсушен плод. На другия ден костилката на сливата се изважда, плодът се срязва на две части перпендикулярно на оста му и едната част се нахлузва на  израстъка,  след което се завързва. След едно-две денонощия сливата се сваля и израстъкът пада, без да остави рана или следа на мястото, където е бил.

4. На брадавиците, бенките, родовите петна и други израстъци се поставят листа или цветове от невен и се закрепват добре с превръзка, която се носи едно денонощие. При нужда процедурата се повтаря.

5. Мазане на израстъците със спиртен извлек от змийско мляко или с шведска горчивка. След като кожата се подсуши, израстъкът се намазва с мехлем от невен със свинска мас.

Забележка:

Преди лечение на кожните тумори е необходима консултация с кожен лекар,  за да се изключи злокачествен процес.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ