Гастрит, ентероколит, колит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, дизентерия

Болести на храносмилателната система (Гастрит, ентероколит, колит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, дизентерия)

Храносмилателната система е една от най-важните системи в човешкия организъм. В нея се извършват много  сложни биохимични процеси. Може да се каже, че при нормално хранене и водене на природосъобразен начин на живот, тя може да работи безпроблемно до стотина години. Има две основни причини за заболявания на нейните органи: отлагане на голямо количество отрови (токсини) в нея и попадане и размножаване на вредни микроорганизми: еше- рихия коли, хеликобактер пилори, стрептококи, стафилококи, шигела и др. Това довежда до израняване на лигавиците на храносмилателната система от устата до ануса, до нарушаване на алкално-киселинния баланс и  до  поява на посочените в  заглавието заболявания. Добрата новина е,  че  нашият народ в многовековното си съществуване е открил прости природни средства за бързо и ефикасно затваряне на раничките по лигавиците и за ликвидиране на посочените заболявания.

Рецепта от народната медицина: 

По 50 г от нарязани на дребно и изсушени билки огниче и червено подъбиче се размесват добре.

Една супена лъжица от сместа се залива с 300 мл вряла вода в емайлирана тенджера, кисне в нея при затворен капак 3 минути и се прецежда. Пие се три пъти на ден по 100 мл, 30 минути преди ядене до свършване.  Забележка: Докато трае лечението, не трябва да се допуска запек. За целта се препоръчва да се ядат течни храни: зеленчукови и пилешки супи, таратор, както и зелен боб, овесена каша с мляко, задушено червено цвекло, телешко варено със зеленчуци, кисело мляко,  салати  от пресни  зеленчуци, свежи ябълки, размекнати в студена вода, изсушени сини сливи и смокини и др.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ