Бъбречни заболявания: възпалителни процеси, спаружване

Възпалителните процеси в бъбреците се дължат на бактерии ешерихия коли, стрептококи, стафилококи и други причинители на инфекции.

Основни бъбречни заболявания са гломерулонефрит (възпаление  на бъбречния паренхим - бъбречната кора), пиелонефрит (възпаление на бъбречното легенче), нефрокалциноза (отлагане на калциеви соли в бъбреците), нефроцироза („спаружване”, „сбръчкване” на бъбреците) и др. Едно от най-добрите средства за облекчаване на тези тежки  бъбречни заболявания е магданозът, който  е един от най-добрите антисептици - вещества, спиращи развитието на микроорганизмите.

Начини за употреба на магданоз при бъбречни заболявания:

   1. Пиене на отвара (чай) от магданоз. Хората, които страдат от пясък и камъни в бъбреците, трябва да си приготвят от предната вечер 1 -2 литра отвара от магданоз, която на следващия ден да пият вместо вода. Пет -шест стръка магданоз се варят 5 минути във вода, отместват се от огъня и остават да киснат в нея, докато сместа се охлади, след което се прецежда и се налива в подходящо шише.

   2. Около 1-1,5 кг пресни или около 350 -500 г изсушени корени от магданоз се заливат с 2 л вода в емайлирана тенджера и се варят при  затворен  капак, докато изври половината от водата, след което тенджерата се отмества от огъня. Докато водата се охлади, се приготвя смес от половин килограм пчелен мед и сок от 1 кг лимони.

Отварата се прецежда и се смесва е меда и лимоновия сок. Налива се в стъклен съд и се държи в хладилник.

Пие се 3 пъти през деня, 30 минути преди ядене по 50 мл от сместа, докато свърши. При нужда дозата се повтаря след едномесечно прекъсване. Тази смес лекува и най-тежки бъбречни възпалителни заболявания.

Други рецепти от народната медицина за бъбречни заболявания:

1. Приготвя се билкова смес от листа от червена боровинка, листа от мечо грозде, цвят от лайка, пача трева и жълт кантарион - по 50 г и пъпки от топола, горицвет, изсипливче и жълт смил - по 30 г. Три супени лъжици от сместа се поставят от вечерта в термос и се заливат с 600 мл вряла вода. Сутринта течността се прецежда и се изпива топла на 3 пъти през деня по 200 мл, 30 минути преди ядене.

2. Прави се смес от прясно изцедени сокове: 300 мл от моркови и по 90 мл от червено цвекло и краставици. Изпива се през деня при ожадняване.

3. Два грама мумийо се разтварят в 200 мл вода. Пие се по две супени лъжици, 30 минути преди всяко ядене в продължение на 10 дни. След  почивка от 10 дни лечението се повтаря.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪВЕДЕНИЕ В НАРОДНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА

Владимир Бошнаков МОЯТ ОПИТ В НАРОДНАТА И В ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА книга PDF

БЛАГОДАРНОСТ